RU UA
  • (067) 322-96-11
  • (044) 333-70-14
  • (067) 469-71-66
  • (095) 191-53-22
RU UA

Як працювати з латексними кульками влітку

Спекотна літня погода руйнівна для латексних повітряних куль. Чому так? Чому кульки мутніють, швидше здуваються, вибухають? Давайте розберемося, трохи вникнувши в суть процесів, які відбуваються при контакті латексу з навколишнім середовищем.

Спочатку про матеріал

Кульки зроблені з латексу, який виготовляється з каучуку. Це пористий матеріал, молекули якого більше молекул повітря й, тим паче, гелію. Тому з часом усі кульки здуваються, оскільки газ просочується назовні крізь ці пори.

Відповідно, якщо кулі здуваються якось невиправдано швидко, значить, щось відбувається з матеріалом. Звичайно, ми розглядаємо ідеальну ситуацію, коли і газ ідеальний, і надувається все як завжди, і обробка не змінювалася.

Що може бути не так із матеріалом? Він чомусь швидше починає пропускати гелій назовні. Виділимо основні причини цього.

латексные шары в жару

Окислення під впливом кисню

Перший негативний вплив справляє кисень. Під його впливом молекули латексу розпадаються на дві частини. Це називається деструкцією. Як результат - кількість пор збільшується, латекс втрачає еластичність і стає трохи липким.

Окислення починається зовні, але просувається всередину, зачіпаючи всі слої латексу. Кулька стає мутніше, з'являється білий наліт, стінки стоншуються.

Який результат? Більше пор - гелій виходить назовні швидше. Тонкі стінки - кульці складніше протистояти механічним впливам, вона стає більш вразливою.


Цікавий факт
Найсильніше окислення помітно на кулях кристал. Вони стають непрозорими, як звичайні пастельні. Металік втрачає блиск. А пастельні кульки просто отримують більш глибокий колір, матовість.


Вітер і протяги

Навіть найменший подув вітерцю збільшує кількість кисню, з яким контактує латекс. А це що? А це окислення. Плюс, вітер приносить пил, який також може "поранити" тонкі стінки кульки.

Ультрафіолет

Пам'ятаете, як шкіра реагує на контакт із сонячними променями? А уявіть, як кулькам, адже їх стінки в тисячі разів тонше, ніж покрив наших тіл. Природньо, що таке знайомство виявляється згубним. Якщо людям не можна довго перебувати на сонці, що вже казати про кульки.

Температура навколишнього середовища

Під впливом високої температури, газ усередині кулі починає розширюватися. Йому потрібно більше місця. Кулька стає більше. Якщо у неї був запас міцності, вона не лопне, але більш тонкі стінки після збільшення обсягу швидше будуть випускати гелій. Якщо ж куля була надута до межі, вона просто вибухне.

Висока температура також сприяє якнайшвидшому окисленню. Наслідки цього ми вже вивчили. Та й молекули гелію активніше рухаються, тому ще швидше вибираються на волю.


Цікавий факт
Темні кулі більше страждають від температури та сонця, поглинаючи більше світла, ніж відображаючи. Тому вони швидше нагріваються і, як наслідок, здуваються та лопаються.


Озон

По суті, це головний кисневий монстр, якщо використовувати сленг комп'ютерних ігор. Максимальна концентрація негативного впливу. Окислення відбувається ще швидше. Тому кулі перед грозою так мало живуть.

Що ж робити

Як бачимо, уся проблема в тому, що стінки кульки стають тоншими та мають більше пор, ніж при нормальних умовах. Як із цим боротися?

1. Уникати всіх факторів, які ми перерахували. Намагайтеся не працювати з кулями влітку на спеці. Беріть замовлення на доставку рано вранці чи пізно ввечері. Уникайте вітру та протягів. Провітрюйте автомобіль перед тим, як розмістити в ньому кульки, і охолоджуйте салон кондиціонером.

2. Використовуйте кулі з більш щільними стінками. Наприклад, Qualatex або Belbal. Гелію складніше вибратися назовні.

3. Надувайте кульки на розмір менше. Наприклад, взяли 12 "- надули на 10", взяли 14 "- надули на 12". Так і стінки кулі будуть щільніше, і запас міцності на випадок розширення газу більше.

4. На вулиці використовуйте кульки світлих відтінків.

5. Спробуйте техніку куля в кулі, якщо не виходить уникнути вуличних робіт і оформлень. Намагайтеся робити все в тіні.

Можливо, іноді краще відмовитися від замовлення, якщо ви розумієте, що без шансів. Якщо прогноз показує ясну погоду, пустельну спеку, оформлення потрібно зробити під прямими сонячними променями, та ще й колір темний. Репутація в даному випадку повинна бути дорожче. Поясніть клієнтам властивості латексних кульок і запропонуйте альтернативу.
Комментарии покупателей
Отзывы отсутствуют
init
ФИО
Текст
Авторизація
Реєстрація
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
Нагадування паролю
test